WTC Kranig vooruit - Hamont-Achel
een club waar niet alleen fietsen, maar ook gezelligheid troef is
De club   Nieuws   Programma   Fototheek   Links   Contacteer ons   | Fietstweedaagse |
Zoek in onze site
Nieuwsflits
Een nieuw seizoen staat voor de deur.
Het actuele nieuws uit Achel
Het actuele weer in Achel
 
 

Heet van de naald.


 • 2017-01-31 Een nieuw seizoen staat voor de deur.
  Start van het 28ste seizoen op zondag 5 maart 2017. De nieuwjaarswandeling met bijhorende borrel is verteerd. We zitten nu wel in een ijskoude periode maar de dagen zijn al flink aan het lengen en dus verwachten we alleen maar beter. Een nieuw seizoen met nieuwe vooruitzichten, veel kilometers en mooi weer, we kunnen bijna niet wachten.
 • 2016-10-31 Afsluiting seizoen.
  Met de tijdrit op de laatste zondag van oktober wordt traditioneel het seizoen afgesloten. Het 27ste alweer.
  Toevallig of niet, we konden vandaag weer genieten van een prachtig najaarsdagje, hetgeen de laatste jaren al telkens het geval was. Sommigen reden zelfs in korte broek en trui korte mouw.
  De uitslag vind je hieronder - een fiere winnaar met slechts drie meter verschil in zijn gemiddelde. Met een mooie groep en in een gezellige drukte konden we nadien uitgebreid nakaarten in het Michielshof.
 • 2016-08-21 Half augustus.
  De Gezinsfietstocht hebben we gehad. Eindelijk dan toch weer wat betere zomerse toestanden in het verschiet. Het werd inderdaad een mooie dag met een fijne fietstocht voor de 22 deelnemers - de route van het Kunst op het Hof - over een kleine 30 kilometer. De zaal in het Michielshof was in de voormiddag al in gereedheid gebracht zodat we bij terugkomst enkel nog hoefden te wachten op de voorbereiding van de barbecue. Ook dat was vakkundig geregeld. Mooi gedekte tafels met vanzelfsprekend de bijhorende bloemetjes. We konden eerst buiten nog lekker wat aperitieven en de eetlust kwam dan vanzelf, er moesten zelfs op voorhand al nootjes worden geserveerd. Een wedstrijdje ‘Kubben’ zorgde tussendoor voor wat animo. Om 18.00 u. was alles gebakken en er werd al vlug een plaatsje met een bijhorend bord gezocht om de nu toch al fel opkomende honger te kunnen stillen. Lekker!!! Het was een gezellige avond waarbij de Achelse trappist, Palm, pils, wijn en koffie eveneens vlot van de hand gingen.
 • 2016-07-31 Gezinsfietstocht met BBQ
  Op 13 augustus a.s. vindt onze jaarlijkse Gezinsfietstocht met bijhorende BBQ plaats. Er is dit jaar gekozen voor de prachtige locatie van het Michielshof. Om er bij te horen kan je inschrijven tot 1 augustus. We fietsen dan 32 km in en rond Achel om daarna aan te leggen bij het Michielshof waar alles zal voorzien zijn. Als we dan nog een beetje geluk hebben met het weer, dat is voorgaande jaren jammer genoeg wel anders geweest, is het al grotendeels geslaagd.
 • 2016-07-24 Mooie zomer!
  Na een uiterst natte junimaand en ook nog begin juli kunnen we nu eindelijk genieten van mooi standvastig zomerweer. Af en toe is het dan weer te warm maar zo is er altijd wel iets te klagen - persoonlijk vind ik het wel goed zo.
  De voorbereiding van de jaarlijkse Gezinsfietstocht met BBQ op 13 augustus is afgerond en als we dan nog zulk weer mogen hebben is dat op voorhand geslaagd. De inschrijving hiervoor loopt nog tot 1 augustus e.k.
 • 2016-06-13 De Fiets2daagse zit er weer op!
  Met 325 deelnemers en waarvan er 74 mensen aan de twee dagen hebben deelgenomen konden we zondagavond de tent sluiten. De voorspelde regen bleef uit behalve zondag dan toen er in de namiddag toch wat plaatselijke buien de zaak kwam verstoren. Voor de rest was het eigenlijk toch wel aangenaam fietsweer. De organisatie draaide goed in de hal die ons welwillend ter beschikking werd gesteld door Rudi Thijs bvba. Met de hulp van bijna alle leden konden we de deelnemers goed voorzien van spijs en drank. Ook de dames op de controlepost hadden hun werk gehad, ze zijn er wel zeer vroom van geworden - de kantinewagen stond tweemaal naast een kapel opgesteld.
  Al bij al hebben we er weer een mooi evenement op zitten.
 • 2016-05-30 De FietsTweedaagse - 11 en 12 juni.
  Bijna alle voorbereidingen zijn getroffen, folders verspreid, spandoeken gehangen,... Op vrijdag 10 juni moeten de laatste zaken nog worden geregeld en verder hopen we dan op schitterend zomerweer, want dat mag nu toch wel stilaan komen.
 • 2016-05-19 Nieuwe kleding!
  De nieuwe kleding is intussen gearriveerd en verdeeld. Er zal een nieuwe clubfoto worden gemaakt vòòr het vertrek van de rit op zondag 5 juni aan de hal bij Rudi Thijs.
 • 2016-04-24 Te vroeg gejuicht!
  Het was maar een korte lente-opstoot die we hebben gekregen. April was jammer genoeg voornamelijk koud met de nodige (winterse) buien. Dus nu maar weer hopen op beter want het wordt een drukke meimaand.
 • 2016-03-29 Op naar een nieuwe lentemaand!
  Het Paasweekend is alweer voorbij met een wisselvallig weertje. Op zondag slechts vier fietsers en maandag met zijn tienen. Het is uiteindelijk toch wel droog gebleven maar de vooruitzichten waren ronduit slecht, vandaar. En nu komt er beterschap - we gaan naar de 20 graden volgend weekend! Dat belooft.
 • 2016-03-13 En we zijn vertrokken!!
  De tweede rit zit er alweer op. Prachtig mooi fietsweer vandaag, wel wat koud en vrij veel wind maar ook met lekker veel zonneschijn. De traditionele Molenroute levende weer tien molens op - het is toch altijd goed uitkijken om ze geteld te krijgen.
 • 2016-02-14 Start van een nieuw seizoen!
  We hebben ondertussen de start van het 27ste seizoen in het vooruitzicht.
  Er staat weer van alles te gebeuren met ondermeer: de Driedaagse naar Modave in mei, tweede uitgave van de FietsTweedaagse op 11 en 12 juni en vooral de voorstelling van onze nieuwe kleding die we dan hopen te kunnen presenteren.
  Klik hier voor de website met meer georganiseerde fietstochten in de buurt.
 • 2016-01-17 Nieuwe kleding!
  Na zes jaar zijn we weer toe aan nieuwe fietskleding. Er wordt daarom een pasavond georganiseerd op dinsdag 19 januari 2016 in het Michielshof. Je kan er terecht tussen 19.00 u. en 21.00 u.
 • 2016-01-05 Herinnering Nieuwjaarswandeling en Lidgeld
  ✓ Uitnodiging Nieuwjaarswandeling
  U wordt hierbij vriendelijk uitgenodigd om samen met uw partner deel te nemen aan de jaarlijkse Nieuwjaarswandeling. Onderweg is er een rust voorzien waarbij je kan genieten van een kom dampende erwtensoep met broodjes. Ook de traditionele toast op het Nieuwe Jaar zal er niet ontbreken.
  Dit zal doorgaan op zondag 31 januari 2016 met vertrek om 13.30 u. aan het Michielshof.

  ✓ De Zakelijke Kant
  Om in het nieuwe seizoen goed voorbereid aan de start te kunnen staan en om de clubverzekering tijdig te kunnen afsluiten worden de leden vriendelijk verzocht om het lidgeld van € 35,- te betalen bij Henri Vogel.
 • 2015-12-18 Prettige Feestdagen!!!
  In het vooruitzicht van een nieuw seizoen wensen we aan alle leden, hun familie en vrienden een denderend begin van een nieuw, vreugdevol en gezond 2016.
 • 2015-11-04 Fotos Tijdrit
  De fotos van de tijdrit kan je bekijken in de Fototheek.
 • 2015-10-30 Programma nov. 2015 - maart 2016
  Vanaf november gaan we gewoon door met het onderhouden van de fietsconditie - tenminste als het weer het toelaat anders kunnen we nog altijd gaan wandelen.
 De liefhebbers van de MTB of crossfiets maken een toer van ± 40 km over bos- en veldwegen, de anderen kunnen op de gewone weg hun kilometers malen.
  Vertrek aan het G.C. Michielshof om 09.30 u.
 • 2015-10-26 De afsluitende Tijdrit
  Het doek is gevallen... de winnaar gekend, zie de uitslag hieronder. En dat was echt wel een nipte zege - je zou denken dat hij er speciaal voor getraind had. Maar niets is minder waar - gewoon op het gevoel de rit afgewerkt, het was dan ook een prachtige dag om te fietsen. Proficiat! Ook de rest van de top vijf zat in de buurt om de palm binnen te halen, er kan maar eentje winnen natuurlijk.

  Alles gebeurde onder het arendsoog van de tijdopnemer Theo Theuwissen, de secretaressen Els en Annelies en de huisfotograaf Henri Vogel.

  Er werd achteraf menig pintje gedronken en de boterhammen met kipkap en kaas waren vrij snel verdwenen, we hadden niet anders verwacht. Meteen ook een fijne afsluiting van het 26ste seizoen.

 • 2015-10-02 Einde seizoen 2015
  We naderen weer stilaan het einde van ons 26ste seizoen met nog één topper in het vooruitzicht: de tijdrit!
  Met deze jaarlijkse klassieker en natuurlijk het leegmaken van het spaarvarken wordt weer een mooi seizoen afgesloten.
 • 2015-08-18 De Gezinsfietstocht
  De Gezinsfietstocht op 15 aug. is min of meer in het water gevallen - het had misschien gekund, maar we zijn een paar jaar geleden al eens z..knat geworden en dus kozen we eieren voor ons geld vandaag. Maar niet getreurd, met een gezellige groep konden we bij Theo proeven van een, zonder te overdrijven, overheerlijke barbecue, met tussendoor ook een pintje natuurlijk.
 • 2015-07-13 Het zit er weer op!
  Eigenlijk een iets te korte voorbereiding maar met 424 inschrijvingen mag de eerste FietsTweedaagse toch wel een succes worden genoemd. De eerste dag met schitterend fietsweer, voor sommigen zelfs iets te warm, lokte 270 fietsers naar de start. Zondag zorgde een bewolkte grijze start met af en toe wat lichte regen voor een kleine tegenvaller. Toch kwamen er nog 154 deelnemers hun stempel halen. Vooral ook om te kunnen deelnemen aan de mooie tombola.
  Die tombola zorgde dan ook voor een mooie afsluiter in de industriehal bij Rudi Thijs bvba. Met dank aan de vele leden die hebben meegewerkt om deze organisatie te laten slagen.
 • 2015-06-27 Fiets2daagse 11 en 12 juli
  De voorbereiding van de Fiets2daagse draait op volle toeren. De reclamecampagne loopt. Eerstdaags zullen de ritten bewegwijzerd worden. De taakverdeling is zo goed als rond. Klik op het tabblad - FietsTweedaagse - om de folder te bekijken. En nu maar hopen op goed fietsweer.
 • 2015-06-10 Driedaagse Vielsalm
  De 3-daagse hebben we weer achter de rug. Een bloedhete eerste dag met ei zo na een paar slachtoffers van de warmte werd afgelegd met 165 km in de benen. De eerste uren ging het nog maar toen sloeg de hitte onverbiddelijk toe. Meerdere keren moeten stoppen bij o.a. een Aldi en zelfs een politiekantoortje in Stoumont om onze drinkbussen van fris water te voorzien. Enkele kilometers verder vonden we een winkeltje waar de voorraad cola meteen op nul werd gezet. Zelfs even overwogen om er een paar deelnemers met de auto te laten ophalen. Maar die laatste 20 kilometers moesten er dan toch nog bij, zij het het dan aan een zeer gematigd tempo. Normaal gezien was het echt geen weer om zulke zware inspanningen te leveren maar iedereen is er heelhuids geraakt.
  De tweede dag begon een stuk frisser, gelukkig maar, en er stonden ook niet zo veel kilometers op het programma maar toch moesten er enkele pittige klimmetjes worden overwonnen. Twee leden gaan forfait voor deze dag om te recupereren van de vorige dag. De dames hadden als avondmaal een reuze barbecue voorzien die op het terras met het gebruikelijke enthousiasme werd binnengespeeld en doorgespoeld.
  Zondag terug naar huis met meer aangenamere fietstemperaturen en meestal in dalende lijn zodat het gemiddelde wat hoger kwam te liggen dan de eerste dag. Rond kwart na vier konden we het vrij zware weekend, zonder verdere incidenten, gezellig afsluiten in het Michielshof met een dikke 400 km op de teller.
 • 2015-04-27 Lente?
  Nee, nog niet veel van gezien of gevoeld. Omdat het toch vrij droog bleef konden we natuurlijk wel veel fietsen en toch hier en daar een zonnetje meepikken maar het echte lentegevoel bleef een beetje achterwege. Tot 1 mei zijn de vooruitzichten nog niet echt denderend. Jammer maar helaas.
 • 2015-03-26 Miss Flandrienneverkiezing (2)
  Anneleen is het net niet geworden maar eerste eredame is toch ook niet niks. Er wordt dan wel eens gezegd - het is de meest ondankbare plaats maar je moet het wel op een positieve manier bekijken. Ze wil daarom ook iedereen uitdrukkelijk bedanken die haar hierbij heeft gesteund.
  Ondertussen is de maand maart bijna gepasseerd met niks dan koude wind en regelmatig een portie nattigheid. Vorig jaar reden we al in korte broek rond deze tijd - maar we nemen het zoals het komt. Het zal toch wel eens ooit beter worden, zeker!
 • 2015-02-15 Opnieuw van start!
  Het begint weer te kriebelen, zeker met zo een zonnige dag als vandaag. Dus op 1 maart beginnen we er aan - het 26ste seizoen. Echte winters bestaan niet meer dus hopen we maar op een mooie seizoensstart.
 • 2015-01-08 Miss Flandrienneverkiezing - Anneleen
  Beste, Zoals jullie weten doe ik mee aan de Miss Flandrienne Verkiezing uitgaande van de Vlaamse Wielrijdersbond. Ik reken daarom op jullie stem!!! Jullie kunnen als volgt stemmen:
  1. Stuur een mailtje naar Miss Flandrienne met als ONDERWERP: miss Anneleen
  In de mail zelf hoeft niets te staan.
  2. Leden van de VWB kunnen ook nog via de website zelf stemmen: http://www.vwb.be/page/view/108/Miss+Flandrienne Geef het door aan iedereen die je kent. Hoe meer verschillende e-mailadressen hoe beter :-) . Alvast Bedankt!!! Met Vriendelijke Groeten, Anneleen
 • 2015-01-02 Nieuwjaarsbrief
  In het vooruitzicht van een nieuw fietsseizoen wensen we aan alle leden, hun familie en vrienden een denderend begin van een nieuw, vreugdevol en vooral gezond 2015.
 • 2014-10-28 Afsluiting seizoen 2014
  Met de tijdrit op 26 oktober werd het 25ste seizoen met succes afgesloten. Er stonden maar liefst 21 deelnemers weliswaar met Theo als tijdopnemer/fotograaf aan de start - nog niet veel meegemaakt op de laatste dag van het seizoen. Het weer leende er zich dan ook uitstekend toe, nog verschillende fietsers met korte broek en korte mouw.

  Henri Vogel werd de nipte winnaar met slechts een halve km/u te snel. De anderen van de groep reden overigens ook allemaal te snel - nochtans was het parcours niet echt van die aard om hoge snelheden te halen. Misschien moeten we toch maar eens het clubgemiddelde herbekijken.

  De riante opbrengst van het spaarvarken zorgde er dan weer voor dat we achteraf geen honger of dorst hoefden te lijden. Een mooie dag voorwaar.

  De uitslag :

 • 2014-09-25 Programma oktober
  Alweer het laatste programmablad en dan nog wel van het 25ste seizoen. Alhoewel augustus qua weer serieus tegenviel werd er toch behoorlijk gefietst - blijkbaar tussen de buien door. September daarentegen heeft weer veel goedgemaakt. Geen grote ritten of uitdagingen meer op het programma tenzij dan de afsluitende tijdrit - toch altijd weer iets om mee te maken.
 • 2014-08-28 Programma september
  Het programma van september is verdeeld. Hopelijk kunnen we nu nog genieten van een flink aantal nazomertjes - we hebben er nog een aantal tegoed na een natte augustusmaand.
 • 2014-07-25 Programma augustus
  We zijn alweer bijna in augustus met een zomer die tot nu toe voor de fietsers zeker niet tegenvalt. We hopen op meer.
 • 2014-06-15 Programma juli
  Op 5 juli wordt de jaarlijkse Gezinsfietstocht met bijhorende barbecue georganiseerd. De noodzakelijke inschrijving hiervoor loopt tot 22 juni a.s. - zie ook het eerder rondgestuurde programmablad.
 • 2014-05-26 Driedaagse Malmedy
  Driedaagse van 23, 24 en 25 mei is achter de rug. Met 12 leden vertrokken op de eerste dag met 150 km voor de boeg. Een welgekomen tussenstop in Tongeren - mooi in het zonnetje op een terras waar de boterhammen, kommen pasta, soep en wat weet ik nog allemaal werden verorberd. We hadden het nodig zou achteraf blijken - het werden vrij zware kilometers met het onvermijdelijke klimwerk, logisch als je allemaal de binnenwegen opzoekt. Iedereen raakte er toch wel heelhuids door.
  Zaterdag begon met een grijs wolkendek en de bijhorende regenbuien. Om 10u00 klaarde alles mooi op en konden we vertrekken voor de plaatselijke verkenning. Er werd getwijfeld voor een rit van 60 of 80 km. Het werden er uiteindelijk 75 en dat hebben we geweten. Opnieuw een vrij zware rit met de Stockeu en de Wanne als uitschieters met daar tussenin tal van andere beklimmingen die misschien niet zo bekend maar zeker zo zwaar zijn. Een uitgehongerde groep viel pas tegen halfvijf op de klep.
  En dan zondag alweer terug naar huis met een stralende blauwe hemel boven ons. Omwille van de verkiezingen werd de kortste route op de GPS geselecteerd en op twee lekke banden na, verliep dat allemaal vlotjes. Om 14u00 waren we binnen met toch weer 125 km op de teller. Na de stemplicht konden we op het terras in het Michielshof de nodige stoom aflaten.
 • 2014-05-04 Mei - fietsmaand
  Nog steeds erg mooi fietsweer - nog geen enkele keer nat geworden. De wind speelt ons af en toe wel parten, maar je kunt niet alles hebben. In voorbereiding op de 3-daagse al eens de Geulleroute gereden, goed voor 132 km, weliswaar met vier lekke banden in één klap toen we plots op een erg stuk slechte weg kwamen naast het kanaal in Eisden. Voor de rest lekker gefietst met een strak tempo.
 • 2014-04-03 Fantastisch fietsweer!
  We hebben een mooie maand maart voor wat betreft het fietsen, achter de rug. De opkomst elke zondag was dan ook navenant. Zelden (eigenlijk nog nooit) zoveel terrasjes kunnen doen.
 • 2014-02-23 Start nieuw seizoen!
  Volgende week - 2 maart - beginnen we eraan: start van het 25ste seizoen. Met wat geluk zou het misschien al in korte broek kunnen. Het zal wel een beetje wennen zijn met de nieuwe uitbaters in het Michielshof - maar we hebben er goeie hoop op.
 • 2014-02-09 Facebook
  Nu ook te volgen op Facebook
 • 2014-01-06 Nieuwjaarsreceptie
  Op zat. 25 januari houden we onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie met wandeling vooraf. Vertrek om 13u30 aan het Michielshof.
  Op de rust zal je kunnen genieten van een heerlijke kom soep en een hartverwarmend borreltje. We wensen hierbij alle leden en hun familie alvast een gelukkig en gezond 2014!
 • 2013-12-18 Prettige Feestdagen !!!
  Langs deze weg willen we alle leden en hun familie mooie en prettige feestdagen toewensen en natuurlijk een voorspoedig nieuwjaar. Onthou van ’t oude jaar alleen de beste dagen en spring met volle moed het nieuwe tegemoet.
 • 2013-11-15 Algemene Ledenvergadering
  Er is een algemene ledenvergadering gepland op donderdag 21.11.2013 om 20.00 u. in het G.C. Michielshof, Achel. De agendapunten werden via email rondgestuurd.
 • 2013-10-28 Uitslag Tijdrit
  Het doek is gevallen en de winnaar gekend. Pierre Daemen wint deze editie met een miniem verschil van 0,15 km/u te traag. De rest van het podium volgt met eveneens kleine verschillen. Het gros van het peloton heeft er een traditiegetrouw een regelrechte koers van gemaakt - zie hiervoor de uitslag. Het flinke windvoordeel op vele stukken van het parcours hebben hierin waarschijnlijk meegespeeld. We hadden trouwens echt geluk met het weer - de meesten reden nog in korte broek maar net toen de laatsten binnen waren, kwam de voorspelde regen toch onze kant uit.
  Met boterhammen belegd met kipkap en kaas en doorgespoeld met een fris pintje konden we het seizoen 2013 gezellig afsluiten.
 • 2013-10-02 Programma oktober
  We naderen stilaan het einde van ons 24ste seizoen. Hopelijk heeft iedereen genoeg kunnen proeven van een prachtige zomer - dat hadden we wel verdiend na zo een rot voorjaar.
  Even opletten voor het veranderde vertrekuur - dat wordt dus 09u00.
  Het wordt nu tijd om wat stoom af te laten na een zware Diekirch-Valkenswaard (265 km met 6 leden) en een vermoeiende Parijs-Overpelt (420 km met 4 leden) – twee organisaties die met succes werden volbracht. We kijken nu uit naar de jaarlijkse afsluiter - de Tijdrit!
  Als je er tijdens een of ander mooi nazomertje nog eens wil op uittrekken, kun je misschien iets vinden op volgende link: Fraaiste fietstochten van Nederland en Belgie
 • 2013-08-26 Programma september
  We hebben nu toch gekregen waar we allemaal op hoopten - een mooie zomer! Hopelijk is ie nog lang niet voorbij. Maar de jaarkalender wordt steeds korter en dus ook de dagen. Gelukkig zijn er nog genoeg fietsdagen in het verschiet.
 • 2013-07-21 Programma augustus.
  Het programma van augustus is opgemaakt. De 8ste maand alweer, maar laat ons nu nog flink genieten van een mooie zomer die weliswaar wat laat op gang is gekomen maar nu een fikse inhaalbeweging doet.
 • 2013-06-25 Vakantie en nog niks geboekt ??
  Hier kan je nog terecht - www.sud66.com/wandelenfietsroutes.html
  Logeren bij Belgen in Zuid Frankrijk.
  Zie ook op onze linkpagina.
 • 2013-06-13 Nieuwe clubfoto !
  Om een beetje actueel te blijven werd het hoog tijd om een nieuwe clubfoto te maken. Dit zal plaatsvinden op woensdag 19 juni a.s. om 18.30 u. aan het Michielshof. Uiteraard met iedereen in de clubkleding - d.w.z. in korte broek en trui korte mouw.
  De fotos van de ontbijtrit staan online - je kan ze terugvinden in de fototheek.
 • 2013-05-25 Programma juni
  We zitten nog steeds hoopvol te wachten op GOEI fietsweer!
 • 2013-04-29 programma mei
  Woensdag 1 mei is er een rit voorzien naar Geulle - 120 km met vertrek om 09.00 u. Er wordt een rust voorzien.
 • 2013-03-24 Programma april
  We gaan nu stilaan naar april en nog voor gene meter goed fietsweer gehad. Bar koud met hopen sneeuw en een ijzige noordoostenwind waren ons deel in maart. En toch waren er afgelopen zondagen een paar leden die dat allemaal trotseerden. De meesten daarentegen wachten op beter.
 • 2013-02-14 Nieuw seizoen
  Momenteel zitten we nog met een winterdipje maar het nieuwe seizoen komt er snel aan. Eerst op 23 febr. de Beverbeek Classic meepikken - een wedstrijd met Elites z/contract en Beloften. Zelfs de zoon van Francesco Moser, Igniacio - team BMC, zal er zijn kunnen komen demonstreren.
  Wij van onze kant zullen op zondag 3 maart van start gaan voor het 24° seizoen.
 • 2013-01-07 Nieuwjaarsreceptie
  Er wordt een nieuwjaarsreceptie voorzien op zat. 26 jan. 2013. Traditioneel vertrekken we eerst om 13u30 voor een wandelingske, daarna een aperitiefje en een kom verse erwtensoep met rookworst.
 • 2012-12-30 Prettge Eindejaarsfeesten!
  In het vooruitzicht van een nieuw seizoen wensen we aan alle leden, hun familie en vrienden een denderend begin van een nieuw, vreugdevol en gezond 2013.
 • 2012-11-05 Uitslag Tijdrit 2012
  Bekijk hier de volledige uitslag van de afsluitende tijdrit 2012.
 • 2012-10-31 Uitslag Tijdrit
  Theo Theuwissen zat er met 2 sec. te snel bijna boenk op. Daarnaast hadden ook Peter Boonen (11 sec.) en Henri Vogel (25 sec.) veel kans op de zegebloemen gehad, ondanks de opgegeven hoge gemiddelde snelheid van respectievelijk 32.90 en 33.10 km/u.
  Ideaal weertje om te fietsen, niet te veel wind en niet echt koud. Het aantal kilometers (55 km) verrasten velen, zoniet allemaal - tenminste de meesten waren moe, blij, (uitgeput!) toen ze aan het Michielshof arriveerden. De boterhammen met kipkap en kaas moesten er toen snel aan geloven. Met een gezellig onderonsje werd het seizoen afgesloten.
 • 2012-09-20 Programma oktober
  Het programma voor oktober werd ingevuld met speciale aandacht voor de afsluitende tijdrit op zon. 28 okt.
  Het seizoen zit er weeral op. De Lourdes- en Santiagoreizigers zijn ondertussen veilig en wel terug thuis. We kunnen ons nu stilaan gaan voorbereiden op de het winterseizoen (brrr!!)
 • 2012-09-07 Trip naar Lourdes en Santiago
  Met zes zijn ze afgelopen dinsdag vertrokken voor een fietstrip naar Lourdes en Santiago de Compostela. Leo Vlassak en Henri Plas rijden tot Lourdes, Friedo Claes, Medard Claes, Pierre Daemen en Richard Strijbos maken de tocht naar Santiago compleet. En alsof dat nog niet genoeg is, gaat Medard vandaar uit de oversteek maken naar Benidorm (om uit te rusten). Succes!
  Ritverslagen en belevenissen van die charels kan je volgen op: http://blog.seniorennet.be/medardenco/
 • 2012-08-23 Programma september
  Het programma van september is aangepast. De woensdagavondritten worden geannuleerd wegens te vroeg donker. De ritten van Rony Rabijns (26.08) en van Rudi Custers (16.09) werden omgewisseld.
 • 2012-08-13 Gezinsfietsocht
  De Gezinsfietstocht is intussen al achter de rug. Deze keer met prachtig terras- en barbecueweer. Je kan enkele sfeerbeelden terugvinden in onze fototheek.
 • 2012-07-16 Programma augustus
  Het programma voor augustus werd ingevuld met aandacht voor de Gezinsfietstocht en bijhorende barbecue op zat. 11 aug.
 • 2012-06-25 Programma juli
  Het programma van juli werd ingevuld. Er wordt nog steeds op woensdagavond gefietst. Vertrek om 19u00 voor een ritje van 50 à 60 km.
 • 2012-06-03 Fotos Driedaagse Stavelot
  Je kan de fotos van de driedaagse tijdens het afgelopen Pinksterweekend terug vinden in de fototheek.
 • 2012-06-02 Programma juni
  Het programma van juni werd ingevuld.
 • 2012-04-23 Programma mei
  Het programma van mei werd aangepast. Opgelet wijziging van datum voor de rit naar Scherpenheuvel.
 • 2012-03-18 Programma april
  Het programma van april werd aangepast.
  -3-daagse nieuws !!!: Het is gebleken dat we voor het Pinksterweekend heel moeilijk of zelfs geen geschikte locatie voor ons verblijf konden vinden. Daarom wordt het 3-daagse weekend verschoven naar 14, 15 en 16 september. Natuurlijk zal dan de deelnemerslijst veranderen – dus daarom hierbij een nieuwe oproep om zich (eventueel met partner) opnieuw te melden voor deze 3-daagse op het domein De Ceder in Deinze. Deelname bevestigen voor a.s. zondag 25 maart !!!! (http://www.deceder.be/content/home/home.php)
  UPDATE 16.04 Op de valreep werd er toch nog een huis gevonden in Stavelot voor 14 personen. Het 3-daagse weekend kan dus, zoals oorspronkelijk gepland, toch doorgaan tijdens het Pinksterweekend.
  - Aankoop regenjasjes wordt geannuleerd – we hebben nu een aanbod gekregen van Bio-Racer om windjacks, dezelfde kwaliteit zoals die bij onze vorige kleding hoorde, te bestellen eveneens aan € 50,-/stuk. Ze worden dan wel uitgevoerd met de bedrukking van onze huidige kledij. Er is besloten om deze windjacks aan de leden aan te bieden aan € 30,-/stuk – volledig op vrijwillige basis. Degenen die geïnteresseerd zijn dienen dit zo snel mogelijk en alleszins voor a.s. zondag 25 maart te melden met opgave van de gewenste maat (kun je terugvinden in het vorige jasje van Bio-Racer).
 • 2012-02-26 Programma maart
  Het openingsweekend met o.a. De Beverbeek Classic in Achel, voor de eliterenners is achter de rug. Nu wij nog - dus start op zondag 4 maart met frisse benen.
 • 2012-02-19 Opening seizoen op zon. 4 maart
  Een erg geslaagd clubfeest achter de rug - dus we kunnen er weer tegenaan met de Openingsrit van 55 km. Dat mag dus helemaal geen probleem zijn vermits de meesten onder ons nauwelijks of helemaal niet hebben stilgelegen met fietsen.
 • 2012-01-22 Clubfeest seizoen 2011
  Het clubfeest van het 22ste seizoen vindt plaats op vrijdag 17 februari 2012 in het lokaal Duivenbond, Bevrijdingsstraat, Hamont.
  We starten om 19.00 u. met een korte receptie, daarna zal u een volledige menu worden voorgeschoteld.
  Inschrijven kan nog tot 4 februari a.s. volgens de gebruikelijke manier.
 • 2012-01-05 Nieuwjaarsreceptie
  Onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zon. 15 januari 2012 om 13u30. We kunnen dan toosten op het nieuwe jaar maar niet na eerst een flinke wandeling te hebben gemaakt.
  We wensen u allen en uw dierbaren een glimlach om elke dag mee te beginnen en een beetje humor om de wat sombere dagen te kleuren. Voeg daarbij een flinke scheut vriendschap, gezondheid,en geluk en dan kan 2012 niet meer stuk.
 • 2011-12-20 Prettige Feestdagen !!!
  Hierbij willen we iedereen vreugdevolle feestdagen toewensen met veel cadeautjes en nog vanalles. Maar vooral mooie en gezonde dagen voor het nieuwe jaar.
 • 2011-11-22 Algemene Ledenvergadering
  Er is een Algemene Ledenvergadering gepland op vrij. 16 dec. 2011 om 20u00 in de wintertuin PC. Michielshof Achel. Ondermeer de voorbereiding op het seizoen 2012 zal hier ter sprake komen.
 • 2011-11-04 Einde seizoen
  Ondertussen is het officiële 22ste seizoen dus afgelopen. Maar zoals vorige jaren willen we de knieën (en de rest) een beetje soepel houden en dus zullen we tijdens de winterperiode ons bezig houden met het veldrijden, met mtb of crossfiets. Afspraak elke zondag om 09u30.
  Ook op zaterdag is het de bedoeling om, in onderling overleg, deel te nemen aan MTB-tochten in de buurt of eventueel efkens daarbuiten.
 • 2011-11-03 De fotos van de tijdrit.
  Er staan een aantal fotos in de fototheek.
 • 2011-10-31 De tijdrit is gereden, de winnaar is bekend.
  Onder een prachtige herfstzon vertrokken 19 leden voor de afsluitende tijdrit van het seizoen 2011. Het concept dit jaar werd licht gewijzigd, ttz, de route was niet uitgepijld maar iedereen werd voorzien van eenzelfde reeks nummertjes. De nummers kwamen overeen met de knooppunten van het fietsroutenetwerk.
  Om 14u gaf Francine het startschot en onmiddellijk was het hek van de dam. Een zestal vroege vogels kozen het hazenpad en reden bijna 48 kilometer lang de longen uit hun lijf. Het resultaat was dat ze 5 kwartier later al terug in Achel stonden. Veel te vroeg natuurlijk, en daardoor geen schijn van kans om ook maar aanspraak te maken op de overwinning !
  De anderen deden het veel verstandiger en dit leverde een mooie winnaar op. Coen had de beste inschatting gemaakt en is de terechte winnaar van deze editie.
  De volledige uitslag kan je ook hier bekijken in een PDF.

 • 2011-10-27 Afsluitende Tijdrit
  Op zat. 29 okt. wordt het seizoen afgesloten met een hopelijk spannende tijdrit. Tenminste de voorgaande jaren is dat meestal het geval geweest. Op enkel luttele seconden na het vooropgestelde gemiddelde halen over een onbekende afstand is niet zo evident. Het grote voordeel van de toegepaste werkwijze is dat iedereen met een beetje gevoel voor snelheid de trofee kan binnenhalen.
  Het spaarvarken, tijdens het lopend jaar vetgemest, zal er aan moeten geloven om de kosten van een broodje en een pintje te kunnen dekken. Succes aan de deelnemers.
 • 2011-09-18 Programma oktober
  Met de Tijdrit op het einde van dit programma zullen we het 22ste seizoen kunnen afsluiten. We zijn weer benieuwd naar de winnaar van dit jaar.
 • 2011-08-20 Programma september
  Het programma van september is aangepast. Met de hoop op nog een paar nazomertjes zodat we de km-stand nog wat kunnen opdrijven.
 • 2011-08-07 Is de zomer al voorbij?
  Na het prachtige voorjaar met mooi weer tot in de eerste week van juli en toen was het op. Maar we nemen het zoals het komt, wordt dan gezegd. Kwestie fietsen viel het allemaal nog wel mee, op één kletsnatte zondag na is de opkomst nog altijd meer dan behoorlijk. Je moet daarbij nog rekening houden met allerlei vakanties. We kijken nu uit naar de jaarlijkse Gezinsfietstocht op 13 aug. met bijhorende barbecue en dan moet het wel mooi weer zijn, willen of niet.
 • 2011-07-17 Programma augustus
  Het programma van augustus staat online - hier te downloaden. Een paar uitschieters vermelden: de gezinsfietstocht met barbecue op zat. 13 augustus. Inschrijving loopt tot 6 augustus. Verder de 3-daagse in het prov. domein van Wégimont van 2 t/m 4 september. Ook hier inschrijven voor 6 augustus.
 • 2011-06-21 Programma juli
  Het programma van juli is online gezet - je kan het hier downloaden.
 • 2011-05-23 Programma juni
  Het programma van juni kan je hier downloaden. De woensdagavondritten vertrekken vanaf juni om 19u00. Ook dan blijven het ritjes van om en bij de 55 km.
 • 2011-05-20 De nieuwe clubfoto’s zijn er !
  De nieuwe clubfoto’s kunnen bekeken worden in de fototheek.


 • 2011-05-07 Ontbijtrit op 15 mei !
  Heerlijk ontbijt (de geur alleen al) met spek en eieren. Natuurlijk aangevuld met een snee vers boerenbrood en doorgespoeld met (sloten) koffie. Vanaf 08u00 worden de borden gevuld. Om 09u00 zullen we dan welvoldaan aan de zondagse rit kunnen beginnen.
 • 2011-04-23 Programma mei
  De nieuwe clubfoto is intussen gemaakt zoals je hierboven kan zien.
  Het programma van mei kan je hier downloaden . Vanaf 4 mei starten we ook weer met de woensdagavondritten. Dat worden korte tochten van van 50 à 60 km met vertrek om 18u30.
 • 2011-03-29 Programma april.
  Het maandprogramma van april is verdeeld en we kunnen nu terugblikken op een schitterende fietsmaand maart. Het ledenaantal is intussen gestegen naar 31 en 17 daarvan hebben tot nu toe nog kans op het clubkampioenschap (!). De opkomst is dan ook geweldig te noemen. Keep on biking.
 • 2011-03-04 Nieuwe clubkleding
  Door omstandigheden zullen we op 6 maart helaas niet kunnen starten in onze nieuwe uitrusting. Dat wordt een weekje uitgesteld. De verdeling van de nieuwe kledij zal plaatsvinden op vrijdag 11 maart om 20.00 u. in het P.C.
  Er zal te gelegener tijd (bij mooi weer) een nieuwe clubfoto worden gemaakt.
 • 2011-02-19 Nieuw seizoen!
  Start van het nieuwe seizoen op 6 maart in onze nieuwe uitrusting. Het maandprogramma kan je hier downloaden.
 • 2011-01-13 Nieuwjaarsreceptie
  Onze Nieuwjaarsreceptie komt er aan en wel op zat. 22 januari 2011. We beginnen om 13.30 u. met een stevige wandeling om daarna in de wintertuin van het Michielshof te genieten van een kom dampende erwtensoep. Tot dan.
 • 2010-12-31 Fijne Feestdagen !
  De tijd is weer aangebroken om het oude jaar vaarwel te zeggen en met frisse moed aan het nieuwe te beginnen. We wensen iedereen hierbij een prettige jaarwisseling en kijken uit naar de Nieuwjaarsreceptie op 22 januari 2011.
 • 2010-12-10 Nieuwe clubkleding
  Er is een pasdag voor de nieuwe clubkleding gepland op zat. 18.12 tussen 09u00 en 12u00 bij BalansSport in Overpelt.
 • 2010-11-09 Algemene Ledenvergadering
  Er wordt een algmene ledenvergadering gehouden op vrijdag 19 nov. a.s. om 20.00 u. in het P.C.
  Onder andere de nieuwe kleding en een vooruitblik op het nieuwe seizoen zullen op het programma staan. Belangijk genoeg om zeker aanwezig te zijn.
 • 2010-11-02 De Tijdrit
  Een beetje een miezerige zaterdag - niet echt geschikt om aan tijdrijden te doen. Maar ieder had zijn eigen tempo bepaald, dus dat moest wel lukken.
  Rony Rabijns gaf al vanaf de start een goeie indruk en maakte dat ook waar. Met slechts 14 sec. of 0.10 km/u te traag mocht hij de 'zegebloemen' en een flinke trofee in ontvangst nemen. Het 'verken' was ondertussen geslacht en tussen pot en pint werd de rit nog eens stevig overgedaan.

  De volledige uitslag vind je hier.
  • Verder kan je de rit ook live vanop de fiets meemaken op deze link
  • Foto's staan in de fototheek. • 2010-10-10 Programmawijziging !!!
  Er zijn blijkbaar een aantal mensen in onze club die op zondag 31.10 naar de Superprestige Veldrit in Zonhoven willen gaan daarom wordt de afsluitende tijdrit verschoven naar zaterdag 30 oktober 2010.
  Vertrek aan het P.C. om 14.00 u.
 • 2010-09-17 Programma oktober en foto's van de 3-daagse
  Het programma voor oktober is ingevuld. U kunt het hier in .pdf formaat downloaden.
  Je vindt hier ook enkele sfeerbeelden van de de 3-daagse in Geraardsbergen. Einde van het 21° seizoen.
 • 2010-08-20 Programma september
  Het programma van september is ingevuld. U kunt het hier in .pdf formaat downloaden.
 • 2010-08-16 Foto's van de Gezinsfietstocht staan online.
  Ondanks alle slechte weersvooruitzichten konden wij al fietsend van een mooie zomerdag genieten. De gezellige locatie "Aan de Vijver" met barbecue en een pintje maakte het compleet.
 • 2010-08-12 Gezinsfietstocht 14 augustus
  De klad zit er een betje in - in het weer bedoel ik. Maar dat mag de pret niet drukken. De voorbereiding voor de Gezinsfietstocht is geregeld en we kunnen zaterdag, na het fietstochtje rekenen op de uitstekende gastvrijheid van Dominique op de locatie 'Aan de Vijver' in Hamont.
 • 2010-07-25 Programma augustus - nu ook in .pdf formaat downloaden
  Ook nu weer hebben we onze jaarlijkse gezinsfietstocht op zat. 14 aug. en natuurlijk de bijhorende barbecue. De inschrijving loopt tot 7 aug. a.s. Het belooft weer een mooie dag te worden.
  Liefhebbers voor de 3-daagse in Geraardsbergen op 10, 11 en 12 september moeten hun inschrijving bevestigen voor 15 aug. a.s.


 • 2010-06-20 Programma juli
  Op 4 juli zijn er 2 ritten voorzien.
 • 2010-05-25 Nieuwe leden
  Heerlijk Pinksterweekend gehad - lekker zonnetje om wat bij te kleuren. We mochten ondertussen ook 2 nieuwe leden verwelkomen met name Rudi Thijs, die was eigenlijk al wat eerder begonnen maar omwille van knieproblemen even moeten afhaken, en Danny Van Samang die elke dag +/- 40 km naar zijn werk fietst, dus dat belooft.
 • 2010-05-17 Programma juni
  Het programma van juni is ingevuld. Zie ook in de fototheek voor nieuwe foto's van de ontbijtrit van 16 mei.
 • 2010-05-17 Extra info voor juni.
  - op zaterdag wordt er, tenzij anders afgesproken, gefietst met vertrek om 13.00 u.
  - ook op woensdagavond wordt er gefietst voor een ritje van 50 à 60 km met vertrek om 19.00 u.
  - za. 19.06: Carlo Bomans Classic – Linde Peer – 50/100/130 km – vanaf 07.00 u.
  - za. 26.06: Maas- en Peelroute – Majestic Lozen – 100 km – tussen 07.30 u. en 12.00 u.
 • 2010-04-22 Programma van mei is aangepast
  De vertrekuren van mei zijn ingevuld. Vanaf mei fietsen we op woensdagavond een ritje van 50 à 60 km met vertrek om 19u00.
  Vergeet de rit op 16 mei niet met ontbijt vooraf - je kan het hier al bijna ruiken.


 • 2010-04-22 Extra info mei.
  - za. 08.05: Oud-Oteren Classic, café Oud Oteren,Scholtisplein, Neeroeteren, 90/120/135 km vanaf 07.00 u. - meer info op Blijf Jong Neeroeteren
  - za. 15.05: Naar het land van Herve, voetbalkantine Sportstraat, Helchteren, 90/110/135 km vanaf 07.00 u.
  - za. 29.05: Drie Provinciëntocht, café De Bokkenrijder, Kaulille, 80/130 km vanaf 07.00 u.
  - za. 29.05: Bilzen Classic, sportcentrum De Kimpel, Eikenlaan Bilzen, 100/130/175 km vanaf 07.00 u. - meer info op Bilzen Classic
 • 2010-03-21 Programma april - zie ook het tabblad 'De club' / '2010' voor extra informatie
  Het programma van april is aangepast. De opkomst is tot nog toe uitstekend te noemen. We hebben op 21 maart, officiële start van de lente nota bene, met 15 leden al een serieuze regendag en drie lekke banden te verwerken gekregen. Hoe zat dat weer met die flandriens?
 • 2010-03-03 Nieuw seizoen - programma maart
  Het fietsjaar 2009 is intussen definitief afgesloten met een jubilerend clubfeest met alles erop en eraan. Zoals het hoort werden er de nodige trofeeën en attenties uitgereikt aan de diverse laureaten. Een spannende handboogwedstrijd paste perfect in dit geheel. Het jaarprogramma voor het nieuwe seizoen staat nu ook online en hopelijk kunnen we de kilometers in de beste omstandigheden onder de wielen laten doorschuiven.
 • 2010-02-08 Clubfeest - 20-jarig bestaan
  De officiële uitnodiging is al verstuurd maar hier toch nog even een herinnering meegeven. Het clubfeest gaat dus door op zat. 20 febr. 2010 om 19.00 u. in het schutterslokaal Concordia (Deusterstraat) in Peer. In het teken van het 20-jarig bestaan zal er iets speciaal worden georganiseerd. Je moet dan wel zelf komen kijken.


 • 2010-01-18 Algemene Ledenvergadering
  De nieuwjaarsreceptie hebben we gehad - een prachtige sneeuwwandeling doorheen de Achelse bossen. Een korte stop gemaakt voor het het borrelke natuurlijk en dan naar de tomatensoep met broodjes in het P.C. Michielshof. Nu over tot de orde van de dag - de jaarlijkse ledenvergadering die zal doorgaan op vrijdag 5 februari a.s. om 20.00 u. in het P.C. Michielshof. Tot dan.

  De foto's van de nieuwjaarswandeling en -receptie staan ook online. • 2009-12-31 Happy New Year
  Zoals al eerder gemeld de nieuwjaarsreceptie met bijhorende stevige boswandeling komt er aan op zon. 10 januari 2010. Intussen wensen wij u veel geluk en voorspoed in het nieuwe jaar. Maak er vandaag een spetterende jaarwisseling van.


 • 2009-12-04 Planning voor 2010
  Op zondag 10 januari beginnen we met de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Vrijdag 5 februari is voorzien voor de algemene ledenvergadering en het 20° clubfeest zal plaatsvinden op zaterdag 20 februari. En dan natuurlijk de start van het nieuwe seizoen op zondag 7 maart. Details over deze activiteiten volgen nog.


 • 2009-10-25 De tijdrit. En de winnaar is ....
  Frans Cremers benaderde met slechts 30 sec. verschil zijn opgegeven gemiddelde. De tweede plaats was voor Leo Kuipers met 33 sec. en het brons ging naar Peter Boonen met 34 sec. Opmerkelijk kleine verschillen voor deze eerste drie. Het is een mooie tocht geworden met prima weersomstandigheden al deed de wind op sommige stukken behoorlijk zijn best om het tempo te breken. De volledig gedetailleerde uitslag van deze rit kan je via de volgende link bekijken: http://www.wtckranigvooruit.be/data/club/tijdrit_2009.pdf
  Ook vind je enkele foto's in onze fototheek


 • 2009-10-18 Tijdrit.
  We zitten dan wel op het einde van het 20 ° seizoen maar eerst moet er onze vermaarde tijdrit op 25 oktober nog worden gereden. Links en rchts gehoord dat er al veel stiekem aan het trainen zijn. Alleen voor de eer en drie kussen van Suzanne kan er al wat gedaan worden. Er komt wat geluk bij kijken maar dat de beste moge winnen.
 • 2009-09-18 Programma oktober.
  Met dit programma komt er eind aan het 20° seizoen.


 • 2009-09-14 Gezinsfietstocht van 5 september.
  Enkele foto's van de afgelopen Gezinsfietstocht staan online in onze Fototheek.
 • 2009-08-16 Programma september.
  Eindelijk is er de barbecue weer bij. En hieronder nog wat losse informatie: - Don. 3, vrij. 4 en zat. 5 sept: Kaullile - fietsdriedaagse. Elke dag mooie routes van 40 tot 60 km. Iedere dag tombola en de 3-dagen-deelnemers dingen mee naar de hoofdprijzen o.a. een geheel verzorgde barbecue voor 10 personen. Vertrek van 9 tot 15 u. Deelname € 2,- per dag. Start: chalet de Vrije Tijd Steenakkerstraat z/n Kaullile. Info tel 011 62 14 98 www.chaletdevrijetijd.be - Zon. 6 sept.: 29ste Gordel. Deze Bloso-klassieker is een Vlaams, sportief, familiaal en muzikaal eve-nement, dat elk jaar opnieuw tienduizenden Vlamingen op de been - of op de fiets - brengt in de groene Rand rond Brussel. - De 8-jarige Tomas Klein uit St. Huibr.- Lille heeft tijdens de Kids Run in Antwerpen heel wat toe-schouwers verbaasd. Tomas heeft namelijk geen onderbenen, maar desondanks zette hij een spor-tieve superprestatie neer. Een modelvoorbeeld van moed en volharding voor heel wat jongeren met een fysieke beperking, zo lijkt het wel. Meer info op: http://sites.google.com/site/tourfortomas/choose-your-language
 • 2009-07-23 Programmawijziging - programma augustus
  De Gezinsfietstocht met barbecue wordt verschoven naar zat. 5 sept. Meer info hierover volgt op het programma van september.
 • 2009-06-21 Programma juli.
  Vertrektijden voor de maand juli zijn toegevoegd.
 • 2009-06-17 De foto's van een zeer geslaagde driedaagse naar Essen staan online.
  Alle uitspattingen en inspanningen die afgelopen weekend tijdens de 3-daagse in Essen op de gevoelige plaat werden vastgelegd, zijn te bewonderen in de fototheek van de site.
 • 2009-05-20 Programma juni.
  Weer een goed gevuld programma met ondermeer de 3-daagse naar Essen (B.).
 • 2009-04-23 In mei legt elke vogel ...
  Programma van mei is ingevuld - ook het woensdagavondfietsen gaat weer van start op woensdag 6 mei met vertrek om 19.00 u.


 • 2009-03-19 Programma april.
  Het programma voor april is aangepast. We hebben weer twee bedevaarders deze maand in onze rangen. Henri Vogel en Francine, fietsen gepakt en gezakt naar Lourdes. Vertrek op donderdag 30 april.


 • 2009-02-17 Programma maart
  Vertrekuren voor het programma van maart zijn ingevuld.


 • 2009-02-15 Start van het nieuwe Seizoen!
  Op 1 maart starten we met het 20° seizoen. Een jubileumjaar in de onze geschiedenis. Dus weer met volle goesting er tegenaan.
 • 2009-01-22 Algemene Ledenvergadering!
  Er is een algemene ledenvergadering voorzien op vrijdag 13 feb. 2009 om 20.00 u. in het P.C. met o.a. de voorbereiding van het nieuwe seizoen op het programma.
 • 2008-12-31 Nieuwjaarsreceptie !
  De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op zondag 11 januari 2009 vanaf 13.30 u. in het P.C. Michielshof. Een frisse wandeling gaat er aan vooraf. Wensen van iedereen voor iedereen: een gezond en hoopvol 2009!


 • 2008-12-17 Prettige Feestdagen !
  Langs deze weg willen we alle leden en hun familie mooie en prettige feestdagen toewensen en natuurlijk een voorspoedig nieuwjaar. Onthou van ’t oude jaar alleen de beste dagen en spring met volle moed het nieuwe tegemoet.


 • 2008-11-13 Rust Roest !
  Maar onze fiets niet! Er wordt dus nog elke zondag gefietst met vertrek om 09u30 aan het P.C. Michielshof. MTB, crossfiets of gewone koersfiets - alles kan.
 • 2008-10-30 Ledenvergadering !
  Algemene ledenvergadering op zondag 2 nov. a.s. om 10u00 in het P.C. Michielshof met ondermeer een evaluatie van het voorbije seizoen.
 • 2008-10-27 Einde van het 19° seizoen !
  Met de tijdrit als laatste rit werd weer een seizoen afgesloten. Martin Vlassak mocht met de bloemen gaan lopen. Hij was er naar eigen zeggen al lang naar op zoek. Een verdiende winnaar met slechts 31 sec. verschil ten opzichte van de opgegeven tijd. Nog een gezeliig onderonsje achteraf maakte alles compleet.

  Bekijk hier de volledige uitslag. • 2008-10-19 Tijdrit op 26 oktober.
  De jaarlijkse tijdrit vindt plaats op 26 okt. a.s. met vertrek om 14.00 u. Traditioneel wordt na aankomst met veel toeters en bellen het spaarvarken geslacht. Brood met kipkap (van het vorige spaarvarken) en kaas kunnen dan dienen om enerzijds de winnaar te vieren en anderzijds om de verslagenen te troosten.
 • 2008-09-16 Programma oktober !
  Met uitnodiging voor de algemene ledenvergadering op zon. 02.11.2008 om 10.00 u. in het P.C.
 • 2008-08-28 Programma september
  De vertrekuren voor september zijn ingevuld. Met een beetje geluk kan een mooi nazomertje nog veel goedmaken.
 • 2008-08-15 De gezinsfietstocht !
  Herinnering: 16 aug. is de laatste dag van de inschrijving voor de gezinsfietstocht met bijhorende BBQ.
 • 2008-07-20 Programma augustus en foto's Fietsvierdaagse toegevoegd !
  Het programma van augustus werd toegevoegd. Let op ! Het vertrekuur van de Gezinsfietstocht is 13.30 u. (halftwee) in plaats van 14.00 u. Deze wijziging wordt ook via mail rondgestuurd. De foto's vind je terug in de Fototheek.
 • 2008-07-14 Fietsvierdaagse afgesloten.
  Met de trekking van de tombola werd op zondagavond 13.07 de 19° editie van onze Fietsvierdaagse afgesloten. De vele buien tijdens de eerste drie dagen maakten het allemaal wat minder opgewekt. Maar het zonnetje op zondag maakte dan toch weer veel goed, zodat we deze uitgave toch met enig succes konden afronden. Je vindt enkele sfeerbeelden in onze Fototheek.
 • 2008-07-06 Fietsvierdaagse !
  Start van de 19° uitgave van onze Fietsvierdaagse op don. 10 juli om 09.00 u. We gaan natuurlijk verder op vrij. 11, zat. 12 en sluiten af op zon. 13 juli met een grote tombola. Trekking begint stipt om 19.30 u.
 • 2008-06-30 Rittenstand !
  Je kan vanaf nu ook de totale rittenstand raadplegen. Klik eerst op "De club" en dan doorklikken naar "Clubkampioenschap". Bij gelijke stand wordt er hier geen rekening gehouden met het aantal kilometer. Dat zal op het einde van het seizoen natuurlijk wel het geval zijn.
 • 2008-06-19 Programma juli.
  Het programma van juli is ingevuld. En nu maar reikhalzend uitkijken naar de Fietsvierdaagse. De taakverdeling is rondgestuurd. Dus ls als iedereen zijn steentje bijdraagt, wordt het hopelijk een groot succes.
 • 2008-05-24 Programma juni.
  Het programma van juni is ingevuld. De Fietsvierdaagse is in volle voorbereiding en nu maar hopen op het goeie weer.
 • 2008-05-14 Terug thuis !
  De bedevaarders zijn terug thuis. Allemaal, op één na die wegens een overlijden jammer genoeg eerder terug thuis verwacht werd, hebben hun 'diploma' van pelgrim naar Santiago de Compostela gehaald . Zij kunnen met een zekere fierheid hun St. Jakobsschelp boven het bed hangen. Volgens de eerste opgevangen indrukken was het toch wel een zware tocht maar zeker de moeite waard. Op twaalf dagen, één rustdag in Lourdes inbegrepen, werd de afstand van 2280 km afgelegd. Slechts vier lekke banden en een gescheurde velg moesten ze erbij nemen. Het weer was ook niet altijd de beste gezel, zo waren de tweede en de derde dag rotslecht en kwamen ze 's avonds doorweekt en min of meer verkleumd in het hotel aan. Vanaf dan werd het beter met de weersomstandigheden maar toen begonnen ook de kilometers te tellen. De vele beklimmingen, hellingkjes en bergskes laten we dan nog buiten beschouwing. Maar goed, de tocht werd met succes tot een goed einde gebracht. Proficiat.

  In de fototheek vindt U een tweede reeks sfeerbeelden.

 • 2008-05-05 Onderweg naar Santiago de Compostela
  Op 26 april vertrokken 7 leden van onze club en 1 gastrijder op bedevaart naar Santiago de Compostela. In de fototheek vindt U de eerste sfeerbeelden.
 • 2008-04-23 Programma mei.
  Het programma van mei is ingevuld. Bij mooi weer wordt er ook weer op woensdagavond gefietst. Vertrek om 18.30 u.
 • 2008-04-18 Santiago !
  Op 26 april vertrekken 7 leden van onze club en 1 gastrijder (Peter Boonen, Medard Claes, Pierre Daemen, Roger Pellens, Pierre Schuurmans, Benny Vandenberk, Henri Vogel en Thijs van de Loo) op bedevaart naar Santiago de Compostela. Ze hebben er hard en veel voor getraind om op 11 dagen de 2300 km vol te kunnen maken. Meer informatie volgt. Veel succes !!


 • 2008-03-30 Ontbijtrit !
  Op 13 april a.s. de jaarlijkse ontbijtrit. Je hoeft dan toch nog niet zó vroeg op te staan want ontbijten kan je in het P.C. Michielshof vanaf 08.00 u. met spek en eieren, bruin brood en koffie.


 • 2008-03-23 Nieuwe datum voor Scherpenheuvel.
  De rit naar Scherpenheuvel van zat. 22.03 werd wegens te slechte weersomstandigheden geannuleerd. De nieuwe datum wordt zat. 29 maart a.s. om 09u00.
 • 2008-03-17 Rit naar Scherpenheuvel.
  Zaterdag 22.03 wordt er een rit voorzien naar Scherpenheuvel (120 km) met vertrek om 09.00 u.
 • 2008-03-08 Foto's !
  De eerste foto's van het afgelopen clubfeest staan online. Ga hiervoor naar de fototheek.


 • 2008-03-08 Corridorrit op 15 maart.
  Voor wie er zin in heeft - we willen op zaterdag 15 maart a.s. de Corridorrit (120 km) gaan rijden. Vertrek om 09.00 u. aan de voetbalkantine Excelsior, Bosstraat, Hamont.
 • 2008-03-05 Programma.
  Ter informatie - bij het programmaoverzicht worden vanaf nu ook de vertrektijden genoteerd. Hou ze dus voor eventuele wijzigingen regelmatig in de gaten.
 • 2008-02-18 Algemene ledenvergadering !!
  Het clubfeest hebben we gehad, nu nog de algemene ledenvergadering op 29 februari a.s. en dan kan het nieuwe seizoen met de Openingsrit op 2 maart beginnen. Hopelijk zal de echte lente dan niet meer zo veraf zijn.


 • 2008-01-22 Clubfeest.
  Ter afsluiting van het seizoen 2007 wordt op 16 febr. a.s. het jaarlijks clubfeest georganiseerd. Inschrijven kan nog tot 10 febr. 2008. Meer details werden u per e-mail bezorgd.
 • 2007-12-30 Nieuwjaarsreceptie!
  De Kerstman is hopelijk al geweest - nu nog wat cadeautjes met de jaarwisseling en we kunnen er weer tegenaan. In ieder geval willen we langs deze weg ook iedereen een vredevol en een gezond 2008 wensen, voor u en allen die u dierbaar zijn ! Daarom ook een nieuwjaarsreceptie op zat. 19 jan. 2008 om 13.30 u. in het P.C. - met een stevige wandeling vooraf. Nadien staat de erwtensoep klaar! Tot dan !!


 • 2007-12-17 Prettige Feestdagen!
  Kerstmis en Nieuwjaar komen stilaan in zicht - daarom willen we hierbij iedereen alvast prettige feestdagen toewensen. Waarschijnlijk zal het wel geen witte kerst worden, maar wie weet ? Hier en daar wat mooie en nuttige cadeautjes geven en krijgen is toch ook wel fijn.


 • 2007-11-16 Fotoreportage !
  Guido Vangerven heeft al verschillende meerdaagse trektochten door Nepal en elders op zijn actief staan. Hij zal op vrij. 7 dec. 2007 een boeiend reisverslag door middel van een fotoreportage presenteren in het P.C. Michielshof te Achel. Aanvang om 20.00 u. Van harte welkom.
 • 2007-11-05 Onze nieuwe website is online !
  We willen u met enige fierheid onze totaal vernieuwde website aankondigen. Deze is tot stand gekomen met de dankbare hulp van bvba AdeQuaat uit Neerpelt.
 • 2007-10-28 Het hoogtepunt van het seizoen 2007 is natuurlijk de afsluitende tijdrit op 28 oktober ...
  Sinds half september maken twee nieuwe aspirant-leden, Stijn Jansen en Rony Rabijns ook deel uit van onze groep. Zij waren uiteraard ook van de partij op deze tijdrit en nou wat dacht je..., en ja natuurlijk,  Stijn wint toch wel zeker.
  De volledige rituitslag zal je kunnen terugvinden in het clubblad 2007.

  Zie ook de foto's in de fototheek.