WTC Kranig vooruit - Hamont-Achel
een club waar niet alleen fietsen, maar ook gezelligheid troef is
De club   Nieuws   Programma   Fototheek   Links   Contacteer ons   | Fietstweedaagse |
Zoek in onze site
Nieuwsflits
Een nieuw seizoen staat voor de deur.
Het actuele nieuws uit Achel
Het actuele weer in Achel
 
 

2017 | Geschiedenis | Reglement | Ledenlijst | Clubkampioenschap


 • (2016-11-01) Einde van het 27ste seizoen  Met een mooie zonnige herfstdag werd het 27ste seizoen afgesloten. Niet nadat we een deftige tijdrit hadden gefietst, het spaarvarken omgekieperd en flink getoast hadden op de winnaar van de dag. Nu komt het winterseizoen er aan, het heeft ook zijn charmes, en met de mountainbike of crossfiets door de vrije natuur fietsen is ook wel leuk. Toch aangenaam zomerweer geniet bij velen toch de voorkeur.

 • (2016-07-24) De Fietstweedaagse  Met 325 deelnemers en waarvan er 74 mensen aan de twee dagen hebben deelgenomen konden we zondagavond de tent sluiten. De voorspelde regen bleef uit behalve zondag dan toen er in de namiddag toch wat plaatselijke buien de zaak kwam verstoren. Voor de rest was het eigenlijk toch wel aangenaam fietsweer. De organisatie draaide goed in de hal die ons welwillend ter beschikking werd gesteld door Rudi Thijs bvba. Met de hulp van bijna alle leden konden we de deelnemers goed voorzien van spijs en drank. Ook de dames op de controlepost hadden hun werk gehad, ze zijn er wel zeer vroom van geworden - de kantinewagen stond tweemaal naast een kapel opgesteld.
  Al bij al hebben we er weer een mooi evenement op zitten.

 • (2016-05-30) Driedaagse in Modave (10 km achter Hoei)  Erg goed geslaagde Driedaagse achter de rug - met een goeie 325 km en een rustig tempo dat voor alle deelnemers erg geschikt was. De eerste dag met kort na het vertrek een beetje regen, zo van regenjasje aan..., jasje uit... maar nadien, we zaten al in de fruitstreek, schitterend zomerweer - en toch moesten ze ons nog hebben door op enkele kilometers van de aankomst nog gauw een flinke bui te leveren. Eigenlijk was het de schuld van de Muur van Hoei die ons wat te lang had opgehouden en misschien het herstellen van de enige lekke band op de eerste stopplaats! De tweede dag was dan weer schitterend met een stralende zon maar ook met de nodige (zware) klimkilometers. Op het terras werd achteraf het vochtverlies snel aangevuld. Bij de start op de derde dag was het nog droog maar dat duurde maar even. Het begon lichtjes maar werd spoedig een gestage regen voor bijna de rest van de rit naar huis. Gelukkig was de temperatuur nogal aangenaam zodat we er niet al te veel van hebben geleden.

 • (2016-02-01) Onze nieuwjaarswandeling.  Een miezerige dag om te wandelen en toch met een groep van 25 mensen die het nuttig achtten om de beentjes te strekken. Omwille van het minder goede weer en ook vooral omdat het WK Veldrijden op TV was werd de tocht in een snel tempo afgewerkt. Op de rust had Lief voor echt heerlijke erwtensoep met broodkorstjes gezorgd. Daarna nog een klein borreltje en dan maar weer via de kortste weg naar het Michielshof. Hier konden we met de ganse groep naar het verloop van het WK kijken. Wout Van Aert kon in de beklijvende laatste twee rondes orde op zaken stellen en zo zijn felbegeerde wereldtitel binnen halen.
  Ook de kampioenen in onze club werden gevierd en met het ronddelen van het clubblad was iedereen weer even stil. Daarna nog een pintje of zo gedronken om deze dag gezellig af te sluiten.

 • (2016-01-22) Het 27ste seizoen.  Eerst nog een nieuwjaarswandeling op 31 januari en dan begint het bij velen alweer te kriebelen. Niet dat we echt hebben stilgezeten - ik heb toch al verschillende leden op de crossfiets of mountainbike en zelfs met de racefiets, dankzij een milde decembermaand, zien rondsjezen.
  Het bestuur is intussen ook bezig met de voorbereiding van de aanschaf van nieuwe kleding - levering wordt voorzien in juni.