*Update 22.09.2020: En het blijft maar duren. Met als gevolg dat we nu ook de Tijdrit op 25 oktober moeten annuleren. Die dag kan er wel een gewone rit worden gereden maar het gezellig samenzijn om de Tijdritkampioen te vieren en het 31ste seizoen in stijl af te sluiten zal er dit jaar niet  bij zijn. Het hele seizoen werd overhoop gehaald en dat betekent dat er dit jaar de Rittenkampioen noch de Tijdritkampioen zal worden gehuldigd. Voor de archieven wordt de rittenstand en zo evenwel bijgehouden. 

*Update 25.07.2020:  We dachten dat we het nu stilaan hadden gehad met dat virus. Helaas, helaas, driewerf helaas, de voorspelde opflakkering heeft zich dan toch doorgezet. Het gevolg is dat we nu zowat overal mondmaskers moeten dragen. Voorlopig mogen onze clubritten nog doorgaan. Wel vragen we om de hygiëne maatregelen strikt toe te passen en thuis te blijven indien je zelf of iemand in jouw directe omgeving ziek is. Indien je na de rit nog iets wil gaan drinken, neem dan een mondmasker mee. Dit is verplicht vanaf zaterdag 25 juli. Er zal dan ook een registratieformulier per tafel moeten worden ingevuld. Zodat er in voorkomend geval contact kan worden opgenomen met een verantwoordelijke. 

* Update 18.06.2020: Eindeijk is het zover - het was eigenlijk al eerder mogelijk maar voor alle veiligheid hebben we gewacht tot juli. We starten opnieuw met de clubritten vanaf 5 juli. Dat betekent niet dat alles virusvrij is en we verwachten dus dat iedereen zijn verantwoordelijkheid opneemt en nog altijd de heersende maatregelen strikt toepast. Het gaat tenslotte om ieders gezondheid en dat is toch onze grootste zorg. 

* Update 04.06.2020:  Nogmaals versoepelingen vanaf 8 juni a.s. in de exit van de Coronageschiedenis. Zoals eerder al aangegeven mogen we terug met 20 mensen fietsen maar nog steeds blijven de algemene voorwaarden kwestie hygiëne en afstand van kracht. Om geen moeilijkheden te zoeken werd er met het bestuur beslist om de toestand toch nog wat rustig aan te pakken en zullen we de clubritten pas vanaf 1 juli 2020 opstarten. Dit betekent in de praktijk dat de eerste hopelijk veilige rit op zondag 5 juli opnieuw van start kan gaan. Waarschijnlijk kunnen we dan ook na de rit weer op ons gemak en misschien wel op het terras een pintje drinken. Het maandprogramma zal u te gelegener tijd worden toegestuurd. 

* Update 14.05.2020: Een nieuwe versoepeling vanaf 18 mei a.s. Een regel die voor wielertoeristen van belang kan zijn: "Een peloton van maximum 20 renners mag op de openbare weg. Daar kunnen ze de afstand respecteren. Wel moeten ze een wegkapitein aanduiden die nagaat of de regels en voorwaarden (handhygiëne, afstand, …) worden gerespecteerd, en kan worden aangetikt als dat niet het geval is. Ook hier moet je je gezond verstand gebruiken."
Omdat dit allemaal vrij moeilijk praktisch haalbaar is en we toch we niet te hard van stapel willen lopen en zullen we deze maatregel pas vanaf 8 juni in onze club toepassen. We zien nu al veel wielertoeristen in groepjes van drie rijden, en dat gaat blijkbaar toch ook al goed. Maar voor de grote start moeten we dus nog even geduld oefenen. 

* Update 25.04.2020: We zijn er nog niet vanaf! Ook het programma van mei wordt nu volledig geannuleerd.
De maatregelen worden iets versoepeld vanaf 4 mei, fietsen met drie personen kan dan, eerder waren er dat maar twee. Grotere groepen is nog altijd verboden. De fietstocht Padua-Achel in juni valt ook volledig weg wegens allerhande reisbeperkingen. Of we in juni ons normaal programma kunnen hervatten is nog maar de vraag. 

* Update 13.04.2020: Het is ongezien maar de bittere werkelijkheid. Het jaarprogramma werd al gedeeltelijk aangepast maar nu moeten we noodgedwongen ook de FietsTweedaagse annuleren. We kunnen namelijk niet de passende voorbereiding organiseren en de hele toestand zal meer dan waarschijnlijk tegen juli niet genormaliseerd zijn. Het leven na de crisis gaat er totaal anders uitzien als we verschillende wetenschappers moeten geloven. Het enige wat we kunnen en moeten doen is ons strikt houden aan de geldende voorschriften om dit monster zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. 

* Update 18.03.2020:  Zie ook de brief hieronder met richtlijnen uitgevaardigd door het stadsbestuur. Waar gaat dit allemaal eindigen? Een rampjaar wordt  het, dat staat nu al vast.

* Update 17.03.2020: Groepsactiviteiten zoals groepsfietstochten, groepswandelingen,... zijn verboden. Je kan nog gaan wandelen, fietsen, lopen,... maar niet in groep (bijvoorbeeld geen wekelijkse fietstocht met groep wielertoeristen) en met behoud van desocial distance (minimum 1.5 meter tussen personen). 
- Het is belangrijk dat deze social distance overal behouden blijft! Ook de hygiënemaatregelen blijven van toepassing en een mix van verschillende leeftijden moet nog steeds absoluut vermeden worden. 

Ook bij ons heeft het Coronavirus toegeslagen. Daarom zijn we volgens de heersende gezondheidsmaatregelen genoodzaakt om alle clubactiviteiten te annuleren, voorlopig al tot en met 26 april. Nadien zal alles opnieuw worden geëvalueerd. We kunnen alleen maar proberen om zelf gezond te blijven en wachten op een spoedige verbetering van deze nare en vervelende toestand.