Op 1 maart 2020 is het zover. We hebben er dan dertig seizoenen opzitten. De doop vond op 1 maart 1990 plaats in het eerste clublokaal "De Ranch" (nu restaurant Rodeo) aan de Quatre Bras in Achel. Andere clublokalen (café De Scheut, café Malbroos)  volgden tot we uiteindelijk belandden in wat nu het G.C. Michielshof is en daar zitten we goed. Wielerkleding is natuurlijk ook belangrijk in het bestaan van een fietsclub. Al dan niet gesponsord werd er zesmaal van outfit veranderd. De zevende uitrusting zit er aan te komen. De evolutie van de fietsen kwestie techniek en opbouw op die dertig jaar is hier niet te beschrijven maar op zijn minst wonderbaarlijk te noemen. 
Het aantal leden veranderde ook nog al eens. In het verloop van de dertig jaar konden we een totaal van 78 leden noteren. Maar zoals overal is er een komen en gaan en in 2019 waren er nog 29 mensen ingeschreven. 
Naast de gereglementeerde zondagsritten van maart tot oktober stonden er natuurlijk ook nog allerlei andere activiteiten op het programma met als uitschieter 19 organisaties van de FietsVierdaagse Achel, verder nog mountainbiketoertochten, de jaarlijkse Driedaagse (veelal in de Ardennen), deelnames aan Diekirch-Valkenswaard, meerdaagse fietstochten in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Ierland, Zwitserland, ... Te veel om hier allemaal te vermelden. We zijn sinds 2015 opnieuw gestart met een FietsTweedaagse en dat wordt blijkbaar ten zeerste gewaardeerd in de omgeving.
Ook werd er in ons bestaan allerlei lief en leed gedeeld, iets waar iedereen wel mee te maken heeft. 
Maar nu is het dus tijd om te vieren. Op zaterdag 29 februari 2020 zal dat worden gedaan met een uitgebreid clubfeest.